Goritchy

4 tips voor tekst op een geboortekaartje

Geplaatst op

Wanneer je kindje is geboren, wil je natuurlijk dat iedereen dit weet, met een mooi geboortekaartje laat je het je vrienden, familie en collega’s weten dat je kleine parel is geboren. Naast het design moet er ook worden nagedacht over de tekst, maar wat zet je allemaal op zo’n kaartje? We geven je graag een aantal tips voor tekst op een geboortekaartje. Een geboortekaartje ontwerp je eenvoudig online via bijvoorbeeld geboortekaartjes.nl

Doe wat goed voelt

Bij sommige geboortekaartjes zitten gedichten bij andere een stukje van een liedje, dit betekent niet dat er op het geboortekaartje van jouw kindje ook allerlei teksten moeten komen te staan. Doe vooral wat goed voelt en kies woorden met een reden, niet omdat het ‘normaal’ lijkt te zijn. 

Tekst die wel op een geboortekaartje ‘moet’ staan

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die wel op een geboortekaartje moeten staan, namelijk:

  • De naam van je kindje
  • De geboortedatum
  • De geboortetijd
  • Het geboortegewicht
  • Je adres
  • Jullie telefoonnummers

Eventueel kun je hier nog andere ‘praktische informatie’ aan toevoegen, zo is het ook mogelijk om de geboortelocatie aan te geven. 

Kijk ook goed naar het design van de kaart

Wanneer je een geboortekaartje maakt kan het zijn dat het design zelf al veel ruimte inneemt waardoor de ruimte voor eventuele tekst kleiner wordt. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het bedenken van de tekst. 

Internet mag je zeker gebruiken

Wanneer je zelf geen teksten kunt verzinnen die bij je past, mag je uiteraard gebruik maken van internet voor de nodige inspiratie. Daarnaast raad ik je aan goed naar songteksten van liedjes te luisteren, zit daar misschien de juiste zin in? Je kunt er ook nog voor kiezen om echt een hulplijn in te schakelen en iemand die goed kan schrijven in te zetten voor het schrijven van het teksten, met jullie input! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden