Goritchy

4 vitaminen die je gebit gezond houden

Geplaatst op

Het binnenkrijgen van voldoende vitaminen is essentieel voor je algemene gezondheid. Wat veel mensen niet weten is dat het ook voordelen heeft voor je gebit. Vitaminen houden je lichaam gezond en sterk en dit heeft ook een positieve invloed op je gebit. Mineralen zoals calcium, fosfor en kalium, helpen je tanden sterk, gezond en versterkt te houden tegen tandbederf en tandverlies. Maar van welke vitaminen profiteert je gebit nu het meest?

Vitamine C: tegen gingivitis

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitaminen. Het grote voordeel van deze vitamine voor je gebit is dat het gingivitis tegengaat. Bovendien houdt het tandvlees en andere zachte weefsels gezond en sterk. Je haalt deze vitamine onder andere uit citrusvruchten (vandaar de smaak in de bekende vitamine C pillen), broccoli, zalm, spinazie en spruiten.

Vitamine A: voor het gezond houden van tandweefsel

Vitamine A is goed voor veel dingen in je lichaam, zoals je ogen, maar het is ook goed voor de binnenkant van je mond. Vitamine A helpt je mond om je tanden en slijmvliezen gezond te houden. Door deze weefsels gezond te houden, voorkomt vitamine A een droge mond en helpt uw mond te genezen. Er is qua voeding veel overlap met vitamine C. Je haalt vitamine A naast spinazie, citrusvruchten en vis ook uit boerenkool, wortelen en ei.

Vitamine E: tegen ontstekingen van tandvlees

Vitamine E helpt, net als vitamine C, tandvleesaandoeningen te voorkomen. Dit komt voornamelijk door de antioxidanten die in de vitamine zitten: deze gaan bacteriën en ziektekiemen tegen en houden je gezond. Bovendien vermindert vitamine E de kans op ontstekingen van het tandvlees. Je haalt vitamine E uit broccoli, gezonde noten en broccoli.

Vitamine D: voor de opname van calcium in je tanden

Vitamine D is cruciaal voor een goede mondhygiëne. Wanneer u een juiste inname van vitamine D krijgt, zal de vitamine je darmen helpen om calcium op te nemen en het naar uw bloedbaan te leiden, die uiteindelijk zijn weg zal vinden naar je tanden. De calcium is essentieel om de tanden sterk te houden. Je haalt vitamine D met name uit vette vis en champignons, maar de makkelijkste manier is het krijgen van vitamine uit zonlicht.

Wat kun je nog meer doen voor een gezond gebit?

Door een juiste en regelmatige inname van vitaminen en mineralen, geeft u uw mond de nodige middelen om sterk te blijven en ziekten te bestrijden. Uiteraard is het halfjaarlijks bezoeken van de tandarts nog steeds minstens zo belangrijk. Poets ook iedere dag minstens 2x je tanden. Een gezonde balans is hét recept voor een stralende glimlach.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden