Goritchy

6 tips om gaatjes in je tanden te voorkomen

Geplaatst op

Iedereen wil stralende witte en gezonde tanden, maar helaas is dit niet altijd het geval. Permanente scheurtjes of gaten in het harde tandoppervlak noemen we: gaatjes (of tandbederf en cariës). Gaatjes worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder bacteriën in je mond, veelvuldig snoepen, het drinken van suikerhoudende dranken en het niet goed schoonmaken van je tanden. 

Gaatjes en tandbederf behoren tot de meest voorkomende gezondheidsproblemen ter wereld. Ze komen vooral voor bij kinderen, tieners en oudere volwassenen. Maar iedereen die tanden heeft, kan gaatjes krijgen, ook baby’s.

Als gaatjes niet worden behandeld, worden ze groter en hebben ze invloed op diepere lagen van je tanden. Ze kunnen leiden tot ernstige kiespijn, infecties en tanduitval. Regelmatige bezoek aan de tandarts, bijvoorbeeld Dental Friends tandartsen en goede poets- en flossen gewoonten is van belang bij een goede bescherming tegen gaatjes en tandbederf.

Gaatjes in de tanden en kiezen voorkomen 

We delen graag een aantal tips over hoe je gaatjes in je tanden en kiezen kunt voorkomen. 

Tip 1. Poets met fluoride tandpasta

Poets je tanden 2x per dag voor 2 minuten met een fluoride tandpasta, dit zorgt voor een goede beschermlaag over je tanden. Let erop dat je de fluoride tandpasta niet doorslikt, maar altijd uitspuugt

Tip 2. Spoel je mond na het tandenpoetsen niet

Hoe aantrekkelijk het spoelen van de mond met water na het tandenpoetsen is snappen we, maar doe het niet! Zo spoel je de fluoride al weg, voordat deze de tijd heeft gehad goed te kunnen hechten aan de tanden. 

Tip 3.  Flossen, ragen en stoken

Gebruik flosdraad, ragers en stokers om al het vuil en plak tussen de tanden en bij de rand van je tandvlees goed te verwijderen. Tandenpoetsen alleen is niet genoeg. 

Tip 4. Spoel je mond met fluoride mondspoeling

Als je je mond graag wilt spoelen gebruik hier dan een fluoride mondspoeling voor. Zo zorg je ervoor dat je het beschermende fluoride laagje wel krijgt! 

Tip 5. Laat je gebit regelmatig checken door de tandarts

Ga minimaal 2x per jaar naar de tandarts. Zo kan er meteen worden ‘ingegrepen’ als je wel een gaatje hebt of als er iets anders mis is in je gebit. 

Tip 6. Ga langs de mondhygiëniste 

Ondanks al het harde poetswerk en het enthousiaste flossen, ragen en stoken is tandplak niet altijd te voorkomen. Laat je tandplak en eventuele tandsteen eens in de zoveel tijd verwijderen door de mondhygiëniste. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden