Goritchy

7 poetstips voor een goede verzorging van de tanden

Geplaatst op

Ondanks dat je 2x per jaar naar de tandarts gaat en misschien zelf wel een aantal keer naar de mondhygiënist in Almere ben je zelf verantwoordelijk voor het goed schoonhouden van je tanden en kiezen. Het is uiteraard belangrijk je tanden goed te onderhouden, zodat je tanden functioneel goed werken en ze er esthetisch en schoon uitzien. Bij de eerste indruk letten we meestal goed op iemands gebit. 

Niet tevreden met hoe je tanden en kiezen staan?

Goede mondhygiëne doet niets met de stand van de tanden of kiezen. Het zorgt er wel voor dat je bacteriën en tandplak- en steen tegengaat en je daardoor ook wittere tanden houdt. Als je je stoort aan de stand van je tanden of je vindt je tanden echt te geel, dan is het mogelijk om daar wat aan te laten doen door de tandarts. Laat een beugel aanmeten, neem facings of laat je tanden bleken. 

Onze poetstips

Tandenpoetsen is als het goed is voor de meeste een dagelijkse routine en gaat het in automatische piloot. Toch bepaalt de manier van poetsen heel erg of de poetsbeurt ook effectief is geweest. Het is belangrijk om echt 2x op een dag, 2 minuten je tanden te poetsen. 

  1. Poets echt elke dag 2x, 2 minuten je tanden
  2. Het effectiefst is om je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Uit onderzoek blijkt dat je meer tandplak verwijdert wanneer je met een elektrische tandenborstel aan de gang gaat dan dat je een handtandenborstel gebruikt. Je kunt met de ronde en vaak kleine borstelkop bij elektrische tandenborstels ook veel beter bij de moeilijk bereikbare plekken komen. 
  3. Je tanden poetst je het beste in de ochtend +- 30 minuten na het ontbijt en in de avond voor het slapengaan. Let erop dat je nadat je s’ avonds je tanden hebt gepoetst niets meer eet of drinkt. Je kunt wel nog wat water drinken.
  4. Zet je tandenborstel altijd schuin in een hoek van +- 45 graden. 
  5. Poets altijd de boven- binnen- en de buitenkant van je tanden
  6. Druk niet te hard en maak korte heen-en-weerbewegingen. Met een elektrische tandenborstel is het ook mogelijk dat je de tandenborstel een aantal seconden vasthoudt zonder heen-en-weer te bewegen. 
  7. Sluit altijd af met het poetsen van je tong. Zo voorkom je een slechte adem en verwijder je bacteriën

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden