Goritchy

Alles over intermittent fasting

Geplaatst op

Gewichtsverlies kan moeilijk zijn en er zijn tegenwoordig ontzettend veel theorieën die je beloven af te vallen, waaronder intermittent fasting. Dit onderzoek bevestigt dat niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet belangrijk is om af te vallen. In deze blog vertellen we wat intermittent fasting precies inhoudt. 

Hoe werkt intermittent fasting?

Het gaat erom dat je in 24 uur in ieder geval 16 uur aan het vasten bent. Dit betekent dat je alleen maar water, thee of koffie mag drinken en verder niets. Veel mensen eten tussen 11 en 19 uur of 12 en 20 uur. Vetverbranding begint meestal na ongeveer 12 uur vasten. Doordat je dagelijks 16 uur vast versnelt het dus de vetverbranding. 

Hoeveel mag ik eten tijdens de eetperiode?

Als het je doel is om af te vallen, is het belangrijk dat je een negatief energiebalans creëert. Dit betekent dat je meer kilocalorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Aan de hand van handige websites kun je vaak wel uitrekenen op hoeveel calorieën je uitkomt. Dat verschilt namelijk per persoon. Bovendien zal je merken dat je minder eten nodig hebt, omdat je in een kortere tijdsperiode aan het eten bent. Je eet minder in 8 uur tijd dan dat je 12 uur per dag aan het eten bent. 

Meer voordelen naast gewichtsverlies

Intermittent fasting is niet alleen goed voor gewichtsverlies. Het helpt ook de cholesterol te verlagen, lever vet te verminderen en de glucoseregulatie en bloeddruk te verbeteren. Mensen die dit dieet volgen vertellen dat ze een groter uithoudingsvermogen hebben en beter slapen. Studies hebben ook aangetoond dat vasten de levensduur van mensen verlengt, dat de tumorgroei kan verminderen en herhaling van borstkanker kan helpen voorkomen. 

Intermittent fasting is dus zeker het proberen waard. Ook als je niet wilt afvallen brengt het vele andere voordelen met zich mee. Zorg in dat geval dat je geen negatieve energiebalans hebt en je zult niet afvallen. Vind je dit soort artikelen interessant? Bekijk dan ook deze fitness blog en leer meer over sport en voeding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden