Goritchy

Basisinformatie over cosmetische fillers en rimpels

Geplaatst op

Cosmetische fillers zijn materialen die onder de huid worden geïnjecteerd om de huid voller te maken. Na een injectie vertoont de vollere huid minder rimpels en ziet er jonger uit. Injecteerbare cosmetische fillers bestaan al tientallen jaren. In de afgelopen jaren hebben de medische ontwikkelingen nieuwe versies van deze rimpelbehandeling op de markt gebracht. Nieuwere cosmetische fillers zijn langer houdbaar, zelfs semipermanent. Maar zorg ervoor dat je je huiswerk doet voordat je naar de cosmetische chirurg gaat.

Hoe ontstaan rimpels?

De huid wordt strak en glad gehouden door drie belangrijke componenten: collageen, hyaluronzuur en elastine. Deze chemische producten combineren om een stevig, sponsachtig netwerk onder het huidoppervlak te creëren. Deze elastische structuur houdt het huidoppervlak glad en stevig. Met het ouder worden, verliest dit netwerk langzaam zijn integriteit. Door de zwakte van de onderliggende ondersteunende structuur verliest het huidoppervlak zijn perfecte gladheid van de babyhuid. Door het injecteren van cosmetische fillers wordt het uitgedunde netwerk opgevuld. De fillers vullen het weefsel onder de huid op en krimpen rimpels. De huid wordt steviger, gladder en ziet er jonger uit. Collageen is de oudste en bekendste cosmetische filler. Er zijn nieuwere natuurlijke en synthetische producten verkrijgbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Collageen fillers

Menselijk collageen, gemaakt van culturen van menselijke cellen, is in 2002 beschikbaar gekomen. Menselijk collageen veroorzaakt aanzienlijk minder allergische reacties dan rundercollageen, dus huidtests zijn niet nodig. Het is duurder dan rundercollageen, en injecties moeten ook om de drie tot zes maanden worden herhaald.

Hyaluronzuurvullers

Hyaluronzuur is een natuurlijk onderdeel van de huid. Met het ouder worden, heb je minder van het in je huid. Er zijn verschillende natuurlijke en synthetische hyaluronzuur (HA) producten verkrijgbaar. In de nieuwste producten wordt de HA-molecule aangepast om langzamer af te breken. Cosmetische resultaten kunnen negen maanden of langer aanhouden. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

Vetinjectie vulstoffen

Ooit gewenst dat je dat vet van je dijen kon verplaatsen naar een plek waar het er misschien een beetje beter uitziet? Vetinjecties bestaan uit het verwijderen van kleine hoeveelheden vet van de dijen, buik of billen en het injecteren van vet onder de huid van het gezicht. Het vet zet de huid uit en krimpt rimpels. Omdat het je eigen weefsel is, kan er geen allergische reactie optreden. De resultaten variëren en gaan soms lang mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden