Goritchy

Besparen op jouw uitvaartverzekering om voordelig uit te zijn

Geplaatst op

In Nederland heeft ongeveer 70% van de inwoners een uitvaartverzekering. Het is verstandig om deze af te sluiten omdat de kosten van een uitvaart er hoog kunnen zijn. Zo is een kleine standaard begrafenis al snel zo een 5000 euro en ene uitgebreide begrafenis al snel 10.000 euro. Nabestaanden hebben uiteraard andere zaken aan hun hoofd dan aan geld denken of geld te moeten lenen voor een uitvaart indien zij niet over voldoende spaargeld beschikken. Ook kan het zijn dat er geen erfenis is of dat er juist schulden zijn. In zulke gevallen is het verstandig om een uitvaart verzekering af te sluiten. Tevens is de premie bij de meeste verzekeraars zeer laag. Je betaald vaak een klein bedrag van rond de 10 euro per maand voor een begrafenis van 7500 euro en soms zelfs van 9000 euro. Indien je het heel minimaal wilt kun je jouw begrafenis voor 5000 euro laten verzekeren voor een zeer lage premie van rond de 5 euro per maand. Zo zou je kunnen besparen. Het is allemaal een kwestie van persoonlijke keuze hoe uitgebreid je jouw begrafenis wilt en hoe hoog de premie per maand dan ligt.

Kies de goedkoopste begrafenisverzekering door te vergelijken

Door vergelijken kun je heel wat besparen op jouw uitvaartverzekering. Betaal nooit teveel maar check wel altijd goed de polis voorwaarden zodat je zeker weet dat er geen addertjes onder het gras zitten bij een lage maandpremie. Ook leeftijd speelt een grote rol bij de hoogte van de maandelijkse premie. Zo betaald een 20 of 30 jarige veel minder premie dan iemand die ouder is dan 60. Dit spreekt voor zich omdat het risico op sneller overlijden hoger is als iemand ouder is. Ook heb je keuze uit verschillende soorten uitvaart verzekeringen zo is er de kapitaal verzekering. Hierbij wordt de begrafenis is geld uitgekeerd. Het bedrag mag tevens ook voor andere doeleinden worden gebruikt. De natura uitvaart verzekering is een andere optie. Hierbij wordt de begrafenis of crematie als dienst verleent door de verzekeraar. Soms heb je hierbij beperkte keuze. Het is wel handig omdat je zelf niet veel hoeft te regelen. Monuta keert in natura uit. Ook kun je kiezen voor de gecombineerde begrafenis verzekering. De gecombineerde variant biedt zowel de natura, uitvaart als dienst als een uitgekeerd geldbedrag van een kapitaal verzekering die vrij te besteden is door de nabestaanden.

De voorwaarden die zijn verbonden aan de begrafenis verzekering

Belangrijk is dat je in goede gezondheid verkeerd indien je de uitvaart verzekering afsluit. Bij ziekte mag de verzekeraar je weigeren omdat het risico op overlijden dan hoger is. Soms betaal je een hogere maandpremie. Veel verzekeraars vragen voor afsluiten om een gezondheidsverklaring. Kinderen tot 21 jaar zijn meestal gratis meeverzekerd op de polis van de ouders. Ook kun je jouw partner eenvoudig mee laten verzekeren. De polisvoorwaarden zijn belangrijk. Zorg dat deze goed worden doorgelezen. Zo voorkom je dat je voor verassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden