Goritchy

Chiropractie voor een betere lichaamshouding

Geplaatst op

Een goede lichaamshouding is enorm belangrijk voor je gezondheid. Bij een slechte lichaamshouding ontstaan er vaak verschillende lichamelijke klachten, zoals nekpijn, hoofdpijn en pijn aan de schouders. In deze blog vertellen we je meer over de gevolgen van een verkeerde lichaamshouding. Daarnaast geven we meer informatie over hoe chiropractie effectief bij kan dragen aan het wegnemen van deze lichamelijke klachten.

Een verkeerde lichaamshouding

Veel mensen nemen helaas onbewust een verkeerde lichaamshouding aan. Deze is te herkennen aan het hoofd te ver voor het lichaam, de schouders te ver naar voren, het hoofd achterover hangend en een gekromde boven rug.

Door deze houding ontstaat er een bobbel onder de nek ter hoogte van de schouders. Het hoofd staat te ver naar voren. De spieren en gewrichten die je hoofd rechtop moeten houden, worden hierdoor te zwaar belast. Vooral de spieren rondom de nek hebben hier het meeste last van, waardoor er verschillende lichamelijke klachten ontstaan. Denk daarbij aan klachten zoals nekpijn, schouderpijn en hoofdpijn.

Chiropractische behandelingen

Een chiropractor is gespecialiseerd in het verhelpen van dit soort lichamelijke klachten. Hierbij corrigeert de chiropractor de wervelkolom zodat de stijve wervels soepel worden en de beknelde zenuwen weer ruimte krijgen.

Het voordeel van een behandeltraject bij een chiropractor is dat de lichamelijke klachten niet alleen worden verholpen, maar je ook verschillende oefeningen doet en adviezen krijgt. Een chiropractor richt zich op het verbeteren van je lichaamshouding door middel van allerlei oefeningen en adviezen op het gebied van je lichaamshouding. Het doel hierbij is om je lichaam niet alleen optimaal te laten functioneren, maar deze optimale gezondheid ook in de toekomst te behouden.

Ben je geïnteresseerd in een behandeling bij een chiropractor? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van chiropractie. Geef je wensen en klachten door en vraag de chiropractor naar de mogelijkheden voor het behalen van een optimale gezondheid.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden