Goritchy

De leraar als mental coach

Geplaatst op

Leraar worden is voor veel mensen en roeping en ze hebben er ook een zekere aanleg en karakter voor. Je moet niet voor de klas gaan staan als je niet zeker bent van je zaak, of het vak wat je hebt gestudeerd. Er moet een goede machtsbalans zijn in de klas waardoor leerlingen geneigd zijn te luisteren naar het verhaal van de leraar. We hebben het hier natuurlijk wel over een leeftijdsgroep in de categorie puber bijvoorbeeld. Ook jonge kinderen zijn gebaat bij een leraar die gezag uitstraalt. En deze blog gaan we vertellen hoe zeer de leraar en mental coach kan zijn voor leerlingen 

Wat is een mental coach?

Veel mensen maken gebruik van een mental coach die hen helpt in bepaalde fase van hun leven of stapels te overwinnen. Vaak zijn deze obstakels een illusie en zitten ze tussen de oren. Een mental coach kan je geest dus helpen trainen deze gedachten te overwinnen. Gedachten kunnen veel invloed hebben op het wel of niet overgaan tot handelen. Uitstelgedrag etc. is daar een goed voorbeeld van. 

Leraar / mental coach

Leerlingen krijgen behoorlijk wat informatie te verwerken en zijn ook geworpen in een systeem van onderwijs waarbinnen ook sociale interacties erg belangrijk zijn en die ook nog wel eens voor problemen kunnen zorgen. Dan moeten allerlei blokkades in de geest overwonnen moeten worden en waar de leraar een helpende hand in kan hebben. Wanneer er mentale problemen zijn of leerlingen zijn zeer onzeker, dan kan de coachende vaardigheid van de leraar helpen deze problemen aan te pakken om een gezondere instelling bij de leerling te bewerkstelligen.

Wil je meer weten over het vak van leraar en lijkt het je wat om mij aan te beginnen, dan is het goed om eens te kijken op metafooronderwijs.nl. Het vak van leraar is geen 9 tot 5 baan en je zult in de avonduren ook zaken moeten voorbereiden zoals de les, of het huiswerk van leerlingen moeten nakijken. Ook ouderavonden en lerarenvergaderingen staan op het programma. Maar als je het goed doet, dan krijg je er wel heel wat voor terug.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden