Goritchy

De vele voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Een gietvloer brengt allerlei voordelen met zich mee. Zeker wanneer we kijken naar de medische sector, waar veel behoefte is aan vloeren die gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. We nemen in deze tekst met je door wat de verschillende eigenschappen zijn waar je zeer van kunt profiteren, wanneer je bijvoorbeeld een praktijk hebt binnen de medische branche. 

Een gietvloer biedt je uitzonderlijke voordelen

Mensen die werkzaam zijn in de medische sector zien direct de waarde van de verschillende eigenschappen van de gietvloer in. We nemen ze hieronder even met je door: 

Een gietvloer is bijzonder makkelijk schoon te maken. Dit komt omdat de vloer gemaakt is van een kunststof. Vanwege dit kan de vloer tegen water en schoonmaakmiddelen. Zelfs zure middelen kunnen gebruikt worden op een gietvloer. Hoewel we dit binnen een praktijk of binnen een huis niet aanraden. Veel jonge ouders hebben profijt van een gietvloer, deze is makkelijk hygiënisch te houden, dit is gunstig voor de gezondheid van de kinderen. 

Verkrijgbaar in alle kleuren. Het is mogelijk om een RAL-kleur naar keuze te te bestellen in de meeste gevallen. Dit is mogelijk omdat de vloer gemaakt wordt van kunststof. 

Betonvloeren die gecombineerd worden met een vloerverwarming kunnen scheuren. Dit heeft te maken met het uitzetten van de verwarming. Een betonvloer is namelijk niet echt flexibel, omdat het natuurlijk beton is. Een gietvloer is gemaakt van kunststof (zoals we onderhand weten) en dat materiaal is wel flexibel. Vandaar dat het niet scheurt. 

Herbruikbaar

Veel mensen zijn dol op de gietvloer vanwege de slijtvaste eigenschappen. Je kunt er gemakkelijk meer dan twintig jaar mee doen. Is de gietvloer dan helemaal duurzaam? Zeker in de betekenis van de tijd die het ding mee gaat. Als het gaat om de recycling dan is het met deze vloer ook prima toeven, je moet dan niet denken aan een 100% hergebruik van grondstoffen, omdat het proces van kunststofvorming niet omkeerbaar is. Maar de versleten gietvloer is wel weer als vermalen kunststof in andere producten te gebruiken. Dus de vloer is herbruikbaar. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden