Goritchy

De zwaartedeken

Geplaatst op

De zwaartedeken is in Nederland een relatief nieuw concept en het is al bestempeld als een revolutionaire manier van slapen. De zwaartedeken werkt eigenlijk precies hetzelfde als een normale deken, maar is dan 3 tot 6 keer zwaarder. De zwaartedeken kan tot wel 11-12 kilo wegen, dat is erg zwaar! In dit artikel vertellen we je meer over de zwaartedeken en waarom jij zo een deken ook jou kan helpen bij het beter slapen.

Wat is een zwaartedeken?

De zwaartedeken is eigenlijk een normale deken, maar dan van 7 tot 9 kilo. De zwaartedeken heeft dit gewicht, omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt.

De zwaartedeken van maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zwaartedeken van is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. Vooral voor hoog gevoelige mensen is dit erg prettig en neemt het de angst en stress van het slapen weg. Deze gevoelens kunnen ervoor zorgen dat je lang in bed ligt te woelen voor het slapen gaan.

Niet kunnen slapen heeft een enorm effect op het dagelijkse leven. Slaaptekort zorgt voor meer stress, dat je je niet goed kunt focussen en uiteindelijk kan het leiden tot een depressie. Het principe van de zwaartedeken helpt deze symptomen te bestrijden.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Meer serotonine en melatonine wordt tijdens dit proces vrijgemaakt. Dit heeft als effect dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

De zwaartedeken is, ondanks het gewicht, ventilerend en koel genoeg om in de zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

De zwaartedeken kopen

Een zwaartedeken bestrijdt dus eigenlijk alle symptomen van slapeloosheid. Hierdoor is het bij uitstek een geschikt product voor Nederland en België.

Een aantal jaar geleden waren er nog maar twee aanbieders van de verzwaringsdeken. Nu zijn er inmiddels meer dan 25. Dit laat ook gelijk zien hoe populair het product in Nederland en België aan het worden is. Ook schrijven alle grote mediabedrijven over de zwaartedeken. Denk hierbij aan de NRC, Elle en de Libelle. De zwaartedeken is ook beschikbaar bij slaapt.nl.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden