Goritchy

Fruit en groentes die je huid kunnen verbeteren

Geplaatst op

Je eetpatroon heeft veel invloed op de uitstraling van je huid. Maar er zijn ook mogelijkheden om de structuur te verbeteren door bepaalde groente of fruit op de huid te leggen. Elk voedingswaar heeft een ander effect.

Aardbeien

Deze rode vruchten zorgen voor een verfrissing van de huid. Aardbeien hebben een antioxiderende werking. Daardoor zijn ze een goede optie bij een vette huid of een huid met veel acné. Je kunt zowel schijfjes aardbei als een puré gebruiken.

Limoen en citrusvruchten

Deze vruchten zijn vooral zuur en hebben effect op de grootte van je poriën. Doordat deze verkleinen zorgt het voor een schoner gezicht en geeft het een frissere uitstraling. Limoen kan helpen bij een vettige huid. Laat het fruit niet langer dan 5 minuten op de huid liggen, zo heb je het beste effect.

Banaan

Bananen hebben antibacteriële eigenschappen, waarvan ook je huid kan profiteren. Het fruit heeft ook een vocht inbrengend effect, wat zorgt voor een soepele huid. Bananen zijn geschikt voor elk huidtype.

Tomaten

Tomaten bevatten een specifiek mineraal, kalium, dat huidcellen helpt om zich te vernieuwen. Ook de vitamine A en C helpen om de huid te verlichten, bijvoorbeeld bij wallen. Het kan ook helpen om tomaat op rimpels of littekens van acné te leggen.

Komkommer

Het beeld van iemand met schijfjes komkommer op het gezicht is misschien wel bekendste beeld van een schoonheidsbehandeling. Het helpt om de huid te verzachten en te verkoelen. Dat is perfect bij een gezwollen of vermoeide huid. Verkoel bijvoorbeeld je huid nadat je langere tijd in de zon hebt gezeten.

Bovenstaande fruitsoorten kunnen je helpen om de huid soepel te houden. Voor langdurige resultaten kun je beter bij een cosmetische kliniek langsgaan, waar ze ook een natuurlijke uitstraling nastreven. Bij veel klinieken, zoals Joost Kroon in Amsterdam, is het eerste consult gratis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden