Goritchy

Geen kinderangst voor de tandarts meer: handige tips

Geplaatst op

Je kinderen meenemen naar de tandarts is belangrijk, zo wennen ze aan de controles en blijft hun mondhygiëne goed. Vanuit het oogpunt van het kind kan een bezoek aan de tandarts behoorlijk eng zijn. Er zijn ook zoveel onbekende attributen die er eng uitzien. Voor een kind naar de kleuterschool gaat heeft hij of zij al een aantal bezoekjes aan de tandarts gebracht. Het is dan wel zo fijn om deze een beetje ontspannen te laten verlopen. Het hoeft niet heel leuk te zijn, als het maar zonder angst kan. In deze blog geven we je tips waarmee je dit kunt bereiken. Tandarts Amsterdam helpt je graag met advies.

Begin jong

Het is goed om al jong met je kinderen naar de tandarts te gaan. Zo wennen ze aan het idee en de controles. Dit maakt ook direct duidelijk wat de gezondheid van je kind is op dentaal gebied. Op deze manier kunnen eventuele problemen ondervangen worden of behandeld.

Houd het simpel

Bereid het bezoek aan de tandarts voor, maar probeer niet te veel details te geven. Zo ontstaan er alleen maar meer vragen. Vermijd het doen van beloftes. Als er een behandeling nodig is, dan moet die toch echt gedaan worden. Op zo’n moment kan het kind het vertrouwen verliezen, want er was toch immers niets aan de hand? Houd het gewoon simpel.

Let op je woorden

Vermijd woorden als zeer of pijn. Dat maakt kinderen onnodig ongerust. Vertrouw zelf ook op de specialisten, ze weten hoe ze met kinderen om moeten gaan. Je kunt ook een beetje spelenderwijs de kinderen laten weten dat het om een onderzoekje gaat. Bijvoorbeeld door hem of haar te zeggen dat de tandarts opzoek is naar suikerkruimeltjes of iets dergelijks. Kies iets dat grappig en onschuldig klinkt. Vertel waar het voor is, namelijk om de tanden gezond en sterk te houden.

Rollenspel

Veel mensen denken er niet aan, maar je kunt voor de controle bij de tandarts ook een rollenspel met je kind doen. Door gewoon met een tandenborstel in de mond even de tanden een voor een te tellen. Dat zorgt voor een vertrouwdheid met een tandencontrole.

Conclusie

Houd rekening met wat weerstand bij je kind, maar door een goede begeleiding door jou, zullen ze met de hulp van onder andere deze tips zonder angst bij de tandarts kunnen zitten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden