Goritchy

Het belang van een regelmatig bezoek aan de tandarts

Geplaatst op

Als je denkt dat minstens twee keer per dag poetsen voldoende is om je tanden voor altijd gezond te houden, waar is een tandarts dan voor?

Poetsen is niet voldoende

Zowel kinderen als volwassenen hebben regelmatig een tandheelkundige controle nodig om ervoor te zorgen dat de tanden net zo gezond zijn als toen ze net gegroeid zijn. Poetsen is niet voldoende om de tanden te beschermen tegen tandbederf en andere infecties. Een tandarts, die gespecialiseerd is in tandverzorging, is beter dan een tandenborstel, tandpasta en mondwater. Om er zeker van te zijn dat je tanden de hele tijd gezond zijn, moet je minstens één keer in de zes maanden naar je tandarts gaan.

Waarom is een regelmatige controle van de tanden belangrijk?

Niet alle tandplak kan met een tandenborstel worden verwijderd. Elke keer als je je tanden poetst, zijn er altijd enkele bacteriën die achterblijven. Deze plaque bevat bacteriën die zich ophopen en zich vermengen met de suiker in het voedsel en zo zuren produceren. Dit zuur vernietigt langzaam het tandglazuur, wat leidt tot tandbederf. Tandbederf veroorzaakt pijn, infectie en tandbederf als het niet direct wordt behandeld. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig contact opneemt met je tandarts.

Wat kan een tandarts voor je doen?

Tandartsen hebben speciale apparatuur om alle tandplak en schadelijke zuren die zich tussen de tanden ophopen te verwijderen. Tandartsen zijn ook de experts die je kunnen vertellen of je andere tand- of tandvleesproblemen hebt. Regelmatige tandheelkundige controle voorkomt een te ernstige infectie om al je tanden intact te houden. Leer van iemand die je kent die al een kunstgebit of imitatiegebit draagt. Zij zijn degenen die niet naar het grote publiek hebben geluisterd die adviseren om ten minste twee keer per jaar een regelmatige controle van de tanden te laten uitvoeren. Als je behoort tot de risicogroep of met risicovol gedrag dat leidt tot mondziekten, moet je echt vaker naar de tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden