Goritchy

Het belang van goede mondverzorging volgens de tandarts

Geplaatst op

Van alle lichaamsdelen zijn de tanden waarschijnlijk een van de meest verwaarloosde. Mondgezondheid is niet altijd een prioriteit en het idee dat poetsen voldoende is, is bij veel mensen heel gewoon. Echter, elke tandarts zal je vertellen dat poetsen niet genoeg is en dat er nog veel meer stappen zijn om goed voor je mondgezondheid te zorgen.

Tandbederf

Bij zowel jonge als volwassen mensen blijft tandbederf de meest voorkomende tandziekte. Het begint met een bacterie die in de mond blijft zitten als de mondhygiëne slecht is. Het vormt een tandplak die het tandglazuur langzaam afbreekt. De tandartspraktijk kan je helpen om te voorkomen dat je tanden gaan rotten door een fluoridebehandeling te ondergaan waarbij een hoge dosis fluoride wordt gebruikt om elk oppervlak van de tanden te reinigen. Van fluoride is bekend dat het effectief is bij tandbederf. Tandpasta die fluoride bevat en een kleine hoeveelheid fluoride toevoegen aan water is ook effectief als een profylactische behandeling tegen tandbederf.

Tandvleesaandoeningen

Hoewel dit vaak voorkomt bij oudere mensen, zijn tandvleesaandoeningen of parodontale aandoeningen infecties aan het tandvlees. Het tast ook het bot in het tandvlees aan, dat de tanden en kiezen op hun plaats bij elkaar houdt. Wanneer de infectie verergert en het tandvlees en de botten zwaar beschadigd zijn, is de kans op tandverlies groot. Een tandarts stelt een regelmatig bezoek voor, meestal één keer per 6 maanden tot een jaar, om tandvleesaandoeningen of de voortgang ervan te voorkomen als deze al aanwezig is.

Er zijn andere aandoeningen die betrekking hebben op de mond. Halitosis, dat vaak een slechte adem wordt genoemd, is zeer gênant. Een andere aandoening is de droge mond of xerostomie, die meestal wordt veroorzaakt door luie speekselklieren. Orale ziekten doen meer dan alleen je tanden en je zelfvertrouwen beschadigen, het brengt je ook risico’s met zich mee voor veel andere ziekten zoals diabetes. Zodra je het vermoeden hebt dat er tandbederf optreedt, moet je het direct door een erkende tandarts laten nakijken, zodat je de behandelmogelijkheden kunt bespreken. Eventuele orale problemen moeten onmiddellijk worden aangepakt.

De genezing

Een tandarts is het ermee eens dat het reinigen van de tanden en het tandvlees met regelmatig poetsen, flossen en het schoonmaken van de tong de beste oplossing is als je je een gezond gebit wilt behouden. Het gebruik van een fluoridetandpasta wordt ten zeerste aanbevolen, omdat deze de tandplak die bacteriën veroorzaakt, vernietigt. Flossen daarentegen helpt om voedselresten te verwijderen die tijdens het poetsen niet worden verwijderd. Bij velen is het niet bekend dat de tong ook veel bacteriën bevat die de mondgezondheid kunnen aantasten. Zachtjes poetsen en grondig afspoelen met een krachtige mondwater kan helpen om de bacteriën op het oppervlak van de tong te verwijderen. Maar voor een grondige reiniging moet een professionele tandverzorger dat voor u kunnen doen met behulp van geavanceerde apparatuur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden