Goritchy

Hoe kies je een passend matras?

Geplaatst op

Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt voor het kiezen van een matras. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je er nog jaren plezier van hebt. Vergelijk daarom allerlei soorten matrassen zodat je precies weet welke je fijn vindt. Welk type matras op maat bij je past, hangt af van een aantal factoren. In deze blog hebben we het over deze factoren.

Lengte en gewicht

Jouw lengte is belangrijk voor het formaat van het matras. Een matras van 200 centimeter voldoet voor de mensen met een gemiddelde lengte. Wanneer je 210 centimeter lang of langer bent dan zou een matras van maar liefst 220 cm lang beter bij je passen. Je moet er rekening mee houden dat het matras ongeveer 20 cm langer is dan je eigen lengte. Ook gewicht is een belangrijke factor, dat is belangrijk voor de hardheid van het matras. Ben je ligt (dit is onder de 60 kg), dan is de kans groot dat een hard matras oncomfortabel ligt. De meeste fabrikanten hebben gewicht-hardheid indicatie. Het is lastig dat elke fabrikant een ander begrip geeft aan hard of zacht, maar gebruik hun indicatie uitgangspunt. 

Fysieke klachten en allergieën

Een verkeerd matras kan zorgen voor klachten zoals rug-, schouder-, nek- en heuppijn. Het is dus een goed idee om bij de aanschaf van een matras te kijken naar de drukverlagende eigenschappen, de hardheid en hoe je op het matras ligt. Bij de aankoop is het ook belangrijk om te letten op je allergieën. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt of een bepaalde soort materiaal, dan is het belangrijk dat je goed oplet op de certificaten en labels van het matras. Het zou daarom een goed idee zijn op die certificaten door te nemen, want sommige garanderen bijvoorbeeld dat het matras vrij is van schadelijke stoffen en anti allergisch is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden