Goritchy

Hoe poets je je tanden op de correcte manier?

Geplaatst op

Het dagelijks poetsen en flossen van je tanden is belangrijk omdat het plak van je tanden weghaalt. Als dit plak niet wordt verwijdert dan kan het zich gaan opstapelen. Dit zorgt voor tandsteen en tandbederf. Tandenpoetsen is misschien wel het belangrijkste wat je moet doen voor je mond. Er is vaak discussie over wat nou een goede manier is van tandenpoetsen. In deze blog gaan we deze discussie settelen.

Een zachte borstel

Wij raden ten sterkste een zachte tandenborstel aan om je tanden mee te poetsen. Het kan namelijk snel voorkomen dat als je een harde borstel hebt dat je te hard of je tandvlees heen poetst. Een vervelende eigenschap van tandvlees is dat het helaas niet meer teruggroeit. Er zijn gevallen waar mensen hun hele leven een harde tandenborstel gebruiken en waar dit ook zeker zichtbaar is in hun tandvlees. Daarnaast voelt het misschien zo dat een zachte borstel minder goed schoonmaakt, maar dit is niet zo.

Vervang je borstel regelmatig

Buienradar aan om je tandenborstel minimaal elke drie of vier maanden te vervangen. Dit geldt voor zowel een elektrische tandenborstelkop, als voor een normale tandenborstel. Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van een tandenborstel die al meer dan 4 maanden oud is. Hieruit resulteerde dat zo’n oude tandenborstel 30% minder plak weghaalt uit je mond.

Techniek

Qua techniek maakt het niet vreselijk veel uit hoe je je tanden poetst. Wij raden wel aan om je tandenborstel op een hoek van 45 graden van je tandvlees te houden. Uit onderzoek is gebleken dat dit het best werkt. Poets je hoektanden goed, want die krijgen veel te verduren. Vergeet ook zeker niet achterin je kiezen te poetsen. En wat mensen nog wel eens vergeten te doen is om de tong grondig te poetsen.

Flossen

De meeste mensen in Nederland poetsen en tanden wel 2 maal daags 1 keer voor het slapen gaan en een keer als je wakker wordt. Wat helaas niet veel wordt gedaan, maar wat bijna net zo belangrijk is: dagelijks flossen. Wij je raden sterk aan om minstens 1 keer per dag te flossen, omdat dit heel belangrijk is voor de gezondheid van je mond. Met een flosdraad kun je namelijk soms plak weghalen die met een tandenborstel niet te verwijderen is.

Heb je tips en hulp nodig? Dan raden we je tandarts Amsterdam aan. Deze dentale expert weet van de hoed en de rand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden