Goritchy

Hoe slecht is straling voor je huid en gezondheid?

Geplaatst op

Je kunt er alles aan doen om zo’n mooi mogelijke huid te hebben en je gezondheid op peil te houden, maar aan de meeste vormen van straling ontkom je niet. Hoe slecht zijn deze soorten straling dan eigenlijk voor de gezondheid? In deze blog bekijken we de impact van infrarood, blauw licht en UV-straling. 

Infrarood straling

Infrarood is voor het menselijk oog niet waarneembaar. Infrarood is een elektromagnetische straling. Dit wordt op verschillende manieren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je muis, je afstandsbediening en infraroodsauna’s. Als het in zoveel producten zit die je dagelijks gebruikt, hoe schadelijk is het dan? Infrarood dat in alledaagse producten wordt gebruikt is niet schadelijk, het wordt namelijk pas schadelijk bij een bepaalde sterkte. Wanneer je een hoge mate van infrarood op de huid schijnt, activeer je het enzym MMP-1. Deze enzym breekt collageen af, wat dus slecht is voor de huid. We raden het werken met infrarood dus af voor de gezondheid. Als je dan toch met infraroodstraling gaat werken, raden we aan om in industriële settingen radiografische zenders te gebruiken. Deze zenders zijn extreem goed afgesteld en zijn veilig te gebruiken in plekken met explosiegevaar. Ze zijn ontworpen en geproduceerd volgens de hoogste eisen voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Blauw licht

Blauw licht is het licht dat afkomstig is van digitale apparaten. Nu we dagelijks achter de computer en onze mobieltjes zitten wordt steeds meer duidelijk over de impact op de gezondheid. Toch blijkt dat blauw licht eigenlijk helemaal niet zo slecht is voor de gezondheid als men soms denkt. Wat wel slecht is is om minimaal acht uur per dag te zitten in dezelfde houding. Ook denken mensen vaak dat ze last krijgen van hun ogen door blauw licht, maar het blijkt dat dit voornamelijk komt omdat mensen minder knipperen en in een droge omgeving werken als ze op kantoor langdurig achter hun computer werken. Blauw licht is dus in principe niet slecht voor de gezondheid zoals we het dagelijks gebruiken. 

UV-straling

De meeste UV-straling waar wij last van hebben komt van de zon. We hebben de zon nodig voor energie, voor het leven op aarde en om gelukkig te worden (vitamine D). Maar toch is teveel blootstelling aan UV-straling misschien wel het allerslechtste voor de huid en de gezondheid. Te veel UV-straling kan voor huidkanker en zonnesteken zorgen. Vooral mensen met weinig pigment hebben hier last van (Nederlanders). 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden