Goritchy

Hoe vind je de beste tandarts voor jou?

Geplaatst op

Het kiezen van een tandarts is een hele klus. Vaak komt dat door het grote aanbod. Maar ook wil je er graag zeker van zijn dat je tandarts een goede is. Na een lange zoektocht kom je er vaak niet uit en besluit je maar voor de dichtstbijzijnde tandarts te kiezen. Toch is het goed om goed te kijken naar welke tandarts je kiest, bijvoorbeeld een tandarts in Amsterdam. Er zijn namelijk verschillende soorten tandartsen met elk een ander specialisme.

Waar vind ik een overzicht met tandartsen bij mij in de buurt?

Op de website van Tandarts.nl vind je per specialisme de beste tandarts bij jou in de buurt. Daarnaast staat er ook meteen informatie bij. Zo zie je de kosten die de tandarts hanteert en de behandelingen die de tandarts aanbiedt. De website van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde heeft ook een handig overzicht met tandartsen.

Kwaliteit van de tandarts bepalen

Een van de beste manieren om erachter te komen of een tandarts kwalitatief goed is, is door na te gaan of hij of zij ingeschreven staat bij het Kwaliteitsregister Tandartsen. Dit keurmerk laat namelijk zien dat de tandarts zich actief inzet voor de beste tandheelkundige zorg. Ze kunnen bijscholing volgen, een klachtenregeling hebben en werken minimaal 14 uur per week. Ongeveer 50% van alle tandartsen in Nederland heeft een KRT keurmerk. Let op: als een tandarts niet ingeschreven staat, betekent dit niet meteen dat het een slechte tandarts is. Aanmelding is namelijk vrijwillig.

Vakbekwaamheid van tandarts controleren

Iedere tandarts kan zich een implantoloog of parodontoloog noemen, maar hoe kom je erachter of dat ook waar is? Dat kan via de website van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie, waar een overzicht staat van aangesloten tandartsen die erkend implantoloog zijn. Parodontologen vind je op de site van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie en endodentologen vind je op de site van de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden