Goritchy

Hoe zorg je ervoor dat je gebit gezond blijft?

Geplaatst op

Je gebit is iets wat je graag zo gezond mogelijk wilt houden. Dat komt omdat een gezond gebit er goed uitziet en beter voelt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een gezond gebit vaker lachen dan mensen met een ongezond gebit. Je wil het niet op je gebit aan laten komen of jij uitingen van geluk toont. Daarom gaan we in deze blog bespreken wat je ervoor moet doen zodat je gebit gezond blijft.

Tweemaal daags tandenpoetsen

Dit is de belangrijkste regel in het gezond houden van je gebit. Je moet ’s ochtends bij het wakker worden je tanden poetsen en ’s avonds voor het slapen gaan. Wij raden aan om bij het tandenpoetsen een elektrische borstel te gebruiken in plaats van een normale handmatige borstel. Dat komt omdat je borstel vaak te hard op het tandvlees poetst waardoor je het wegpoetst. Want het is namelijk zo dat als tandvlees eenmaal is weggepoetst dat het niet meer terug kan groeien. Naast dat je een elektrische tandenborstel moet gebruiken is het ook geadviseerd om je tanden te poetsen met fluoridetandpasta. Fluoridetandpasta zorgt ervoor dat je tanden en goed afweersysteem krijgen tegen bacteriën. Daarnaast heb je ook nog fluoride tandpasta die ervoor zorgt dat je tanden wit blijven.

Flos elke dag

Veel mensen denken er wel aan om tweemaal daags te poetsen, maar heel veel mensen vergeten dat flossen eigenlijk bijna net zo belangrijk is. Daarom adviseren wij om ook dagelijks sowieso te flossen. Dit moet je doen om het tandvlees stevig te houden en dan steen zoveel mogelijk te voorkomen. Het is namelijk zo dat wanneer dan stenen achter je tanden gaat vormen dat zijn eigenlijk bacteriën. Natuurlijk kan je dit eens in de zoveel tijd laten verwijderen door je tandarts, maar het is beter om te voorkomen dan te genezen.

Conclusie

Tweemaal daags poetsen en dagelijks flossen zijn the ground rules voor een gezond gebit. Woon jij toevallig in Nijmegen en omstreken en zou je willen weten wat je nog meer kunt doen voor een gezond gebit dan kunnen wij jou aanraden om contact op te zoeken met tandarts Nijmegen. Uit eigen ervaring kunnen wij spreken dat dit echt een specialist te zijn op het gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden