Goritchy

Hoelang werkt botox na de behandeling?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende klinieken in Nederland waar het mogelijk is om botox te laten doen. Door de ervaring van cosmetische specialisten is het met botox mogelijk om diepe rimpels te verzachten. Zo worden je rimpels op een effectieve manier verwijderd. Alleen hoelang blijft dit het geval? In deze blog vertellen we je meer over de duur dat de effecten van botox te zien zijn.

Na 9 maanden: botox behandeling herhalen

Na ongeveer 9 maanden is de botox uitgewerkt. De effecten van de behandeling zijn er niet meer, waardoor we het aanraden om de botox behandeling te herhalen. We adviseren om niet 9 maanden te wachten met het herhalen van botox, aangezien de botox dan al helemaal niet meer werkt. Het is aan te raden om de behandeling na ongeveer 3 tot 6 maanden te herhalen, zodat je de effecten blijft merken. Wacht je langer, dan loop je het risico om na 6 maanden nog maar een klein beetje van de botox te merken. Iets dat je natuurlijk niet wilt.

Verschillende fases van de botox

Na de behandeling die ongeveer 5 tot 10 minuten duurt, is er sprake van lichte roodheid en zwelling bij de prikpunten. Deze zwelling en roodheid is na 30 minuten ongeveer weggetrokken en na 3 dagen begint de botox te werken. 14 dagen na de botox behandeling werkt het voor 100%. De effecten van de botox zijn dan het beste te merken.

Na een maand of 3 neemt de werking van de botox langzaam af. De botox werkt na 6 maanden nog maar voor 30%, waardoor we aanraden om de behandeling tussen 3 en 6 maanden te herhalen. Wacht je langer, dan loop je het risico dat de botox helemaal is uitgewerkt.

Belangrijk: nazorg bij de behandeling

De eerste twee uur na een botox behandeling is het verboden om te gaan liggen. Ook raden we het af om te gaan sporten of het desbetreffende gebied op uw lichaam te masseren. Door de behandelde spieren veel en actief aan te spannen bestaat de mogelijkheid er dat de effecten van botox langer te zien zijn. Hierbij kun je denken aan het samenknijpen van je ogen, optrekken van de wenkbrauwen of fronsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden