Goritchy

Hoeveel kost het verzorgen van een paard?

Geplaatst op

Het is de droom van bijna ieder meisje: een eigen paard. Veel mensen zien het verzorgen van een paard als iets heel leuks, maar ze hebben vaak geen hoeveel werk het is om een paard te verzorgen, en laat staan de kosten van het kopen en onderhouden van een paard. Het hebben van een paard is een dure en intensieve hobby waar je veel tijd voor moet vrijmaken. Hieronder hebben wij een paar feitjes op een rij gezet.

Maandelijkse kosten

Een paard moet op stal, maar niet iedereen heeft de luxe en ruimte om een paard aan huis te hebben. De kosten voor deze stalling kunnen maandelijks al snel oplopen tot boven de 250 euro inclusief voer. Maar naast de maandelijkse kosten zijn er ook nog een hoop lasten die je tegenkomt over het jaar heen. Zo moet je spullen hebben als een zadel of hoofdstel en moet de dierenarts, tandarts en hoefsmid soms komen.

Kosten in tijd

Niet alleen kost een paard je veel geld, ook kost het veel tijd een paard te verzorgen. Een paard heeft iedere dag verzorging nodig. Hierbij moet hij 2 keer per dag eten, aan beweging komen, een schone stal hebben en regelmatig worden geborsteld en gewassen worden. Elke dag erheen kan al snel een uur per dag in beslag nemen waar je over na moet denken. Je kan ervoor kiezen een extra verzorger te nemen om jezelf wat tijd te besparen, want er zijn genoeg meisjes die het werk je graag uit handen nemen.

De winter

In de winter zullen de kosten nog meer oplopen, want het paard moet een deken hebben om goed warm te blijven. Daarnaast kan het verstandig zijn stalmatten aan te schaffen. Dit zijn matten die als ondergrond kunnen worden gebruikt, hierdoor heeft het paard een betere ondergrond en meer warmte tijdens de koude periode. Vergeet ook niet jezelf goed aan te kleden als je in de winter elke dag die kant op moet! Een paard neem je dus niet zomaar, want naast de grote investering moet je goed kijken naar je tijdsindeling en overwegen of het wel echt wat voor jou is.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden