Goritchy

Huidige trends op het gebied van implantologie

Geplaatst op

In de komende jaren zullen tandimplantaten een exponentiële groei doormaken op het gebied van consumentenbewustzijn, demografie en diverse andere factoren. Volgens het conservatieve beoordelingsprofiel van iData Research, een wereldwijd opererend marktonderzoeksbureau, zal de vraag naar tandheelkundige implantaten op de markt stijgen. Studies hebben aangetoond dat de potentiële markt voor tandheelkundige behandeling enorm is, en de reden is vrij eenvoudig – iedereen wil er goed uitzien.

De cijfers

Volgens een onderzoek werd vastgesteld dat bijna 69 procent van de volwassenen, in de leeftijdsgroep van 35 tot 44 jaar, een tand missen. De redenen kunnen vele, zoals tandvleesaandoeningen, ongelukken, tandbederf, mislukte wortelkanaalbehandeling, etc. zijn. Bovendien, rond een leeftijd van 74 jaar zal 26 procent van de volwassenen het grootste deel van hun eigen tanden zijn kwijtgeraakt.

Angst voor de tandarts of de factuur

Hoewel een groot aantal volwassenen baat kan hebben bij deze behandeling, blijkt uit een recente studie dat de meeste tandartsen niet meer dan één keer per maand bij een ingreep betrokken zijn. Dit is vooral te wijten aan het feit dat er nog steeds veel mensen zijn die zich niet bewust zijn van de voordelen van deze procedure. Zij zijn bezorgd over deze ingreep omdat zij vrezen dat deze voor hen pijnlijk of te duur zal zijn.

Voordelen van een implantaatbehandeling

Echter, gezien de verschillende voordelen van de tandheelkundige implantaatbehandeling, wordt aangenomen dat steeds meer mensen er in de nabije toekomst voor zullen kiezen. De implantaten van vandaag zijn van betere kwaliteit en gaan langer mee dan de oudere implantaten. Ze zijn ook gemakkelijker te gebruiken en te herstellen. Door deze factoren worden de tandheelkundige implantaten nu door een groot aantal tandartsspecialisten en generalisten als de beste keuze beschouwd. Deze procedure helpt ook bij het herstellen van de mooie glimlach van patiënten. Cosmetische tandheelkunde is lange tijd een aanvaardbaar onderdeel van tandheelkundige behandelingen geworden en de implantaten zijn een belangrijk onderdeel van deze revolutie. Steeds meer patiënten die één of meer tanden hebben verloren, kiezen voor een implantaatbehandeling om hun vertrouwen terug te winnen en hun mooie glimlach terug te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden