Goritchy

Levensverzekering en uitvaartverzekering

Geplaatst op

Lees hier over de verschillen tussen de overlijdensrisicoverzekering, en de verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie vergoeden. Het is belangrijk dat je de verschillen weet, zodat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan.

De levensverzekering

Een levensverzekering afsluiten doe je meestal als je een hypotheek nodig hebt. Als een woning door twee personen is gekocht, wat vaak het geval is, is het gewoon dat de bank van twee inkomens uitgaat. Als één van de twee inkomens zou komen te vervallen door overlijden, dan zou diegene die achterblijft de lasten niet meer kunnen betalen. Om dat te voorkomen is er een overlijdensrisicoverzekering tegelijk met de hypotheek afgesloten. Die verzekering zal dan bijvoorbeeld de hypotheek in één keer aflossen, en zo kan de nabestaande in het huis blijven wonen. Er zijn andere voorbeelden van een levensverzekering, maar zo gekoppeld aan de hypotheek komt het meeste voor. In mindere mate is een polis die bij overlijden van de polishouder maandelijks een bedrag uit zal keren, of in één keer een bedrag.

Uitvaartverzekering

Een begrafenis- of crematieverzekering, oftewel uitvaartverzekering, zal bij overlijden van de polishouder niet de hypotheek aflossen. Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten die gepaard gaan voor een begrafenis of crematie. Op het ogenblik kost een standaard begrafenis of crematie negenduizend euro. Dat is een uitvaart zonder iets bijzonders en naar verwachting wordt het in de toekomst fors duurder. Je moet flink wat spaargeld hebben om te kunnen zeggen, ik heb geen uitvaartverzekering nodig. Er zijn voor uitvaartverzekeringen verschillende polissen en allen hebben voor- en nadelen.

Zo is er een polis die echt alles uit handen neemt, de begafenisondernemer regelt de hele uitvaart en de rekening gaat rechtstreeks naar de verzekering. Er zijn ook polissen die een bedrag uitkeren, en daarvan moeten de nabestaanden de begrafenis of crematie regelen, en dat heeft het voordeel dat de uitvaart heel persoonlijk gemaakt kan worden. Daarnaast zijn er polissen die tussenoplossingen bieden. Maar feit is wel, een uitvaart verzekering gaat na overlijden geen hypotheek aflossen, en een overlijdensrisicoverzekering niet de kosten van een begrafenis of crematie betalen. Het is niet uitzonderlijk als iemand beide verzekeringen heeft. Als dan diegene komt te overlijden dan lost de levensverzekering de hypotheek in één keer af, en vergoedt de uitvaartverzekering de kosten voor de begrafenis of crematie. Zo’n iemand heeft dan alles goed ingedekt, en zorgt dat de nabestaanden dan niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden