Goritchy

Maakt tandpasta met houtskool je tanden wel of niet witter?

Geplaatst op

De tandpasta op basis van houtskool is een grote trend en wordt aangeprezen door veel bedrijven en influencers. Onlangs is er echter een grote discussie ontstaan omdat velen het een ‘marketing gimmick’ noemen die je tanden niet wit maakt. Dit is allemaal ontstaan door een recensie in het Britse blad ‘Dental Journal’.

 

Zwarte tandpasta op basis van houtskool: de feiten

Fluoride is in het bestrijden van tandbederf een essentieel ingrediënt, terwijl slechts 8% van de tandpasta met houtskool dit ingrediënt bevat. Daarnaast staat in het onderzoek dat overmatig poetsen met de zwarte tandpasta het risico op wondjes en verder tandbederf kan vergroten.

 

De tandpasta heeft bovendien niet genoeg ingrediënten om de tanden daadwerkelijk witter te maken. In tegenstelling heeft de tandpasta wel de gevaarlijke kankerverwekkende polyaromatische koolwaterstof. Het onderzoek sluit af met het advies om de tandarts te vragen naar mogelijkheden voor het witter maken van de tanden in plaats van de tandpasta op basis van houtskool te gebruiken.

 

Wat kan ik zelf doen voor wittere tanden?

Hier zijn 5 tips om te zorgen voor schone, witte tanden.

 

1. Gebruik een elektrische tandenborstel

Spoel je tandenborstel na het poetsen goed uit en bewaar hem rechtop in de open lucht. Vervang je tandenborstel om de 2 tot 3 maanden, hoewel je bij kinderen mogelijk eerder moet wisselen.

 

2. Tandenpoetsen

Poets je tong om de bacteriën in je mond te helpen bestrijden. Het poesten van je tanden is niet alleen essentieel om je tanden gezond te houden, het helpt ook om een slechte adem te stoppen.

 

3. Praat met je tandarts

Bezoek je tandarts voor regelmatige controles en spreek eventuele vragen of zorgen uit. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van een dagelijks advies voor het poetsen en flossen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je tanden. Een tandarts in Amsterdam waar we goede ervaringen mee hebben op het gebied van advies voor mondgezondheid, is tandarts Studentist.

 

4. Kies je drankjes verstandig

Frisdranken en suikerhoudende sappen zijn een van de grootste oorzaken van tandbederf. Drink daarom minder frisdrank en meer water, melk en verse sappen!

 

5. Gebruik fluoride

Fluoride is niet alleen voor kinderen. Dit natuurlijke mineraal verhardt het tandglazuur en helpt gaatjes te voorkomen. Je kunt fluoride uit je tandpasta, wat mondspoelingen en tandheelkundige behandeling krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden