Goritchy

Mijn kind heeft autisme: wat nu?

Geplaatst op

Als je kind – of het kind van een goede vriend of familielid – net de diagnose autisme heeft gekregen, voel je je waarschijnlijk verbijsterd en onzeker. Je vraagt je af wat er gaat komen en hoe je hiermee om moet gaan. Als ouder kan je veel over autisme lezen en leren op internet, in boeken of een praktijk inschakelen, zoals autismezorgalmere.nl waar ze mensen met autisme begeleiden. Op deze manier kan je wat angst en verwarring wegnemen. 

Focus op het positieve

Net als iedereen reageren kinderen met een autismespectrumstoornis vaak goed op positiviteit. Dat betekent dat wanneer je hen prijst voor goed gedrag, het hen (en jou) een goed gevoel geeft. Het is belangrijk om van je kind te houden voor wie hij of zij is. Geef ook aan dat je van je kind houdt zoals hij/zij is, dat vindt men altijd fijn om te horen (dus natuurlijk ook je kind). Vind manieren om je ze te belonen voor goed gedrag. Zo weten ze precies wat je wel en niet accepteert. 

Blijf consequent 

Mensen met autisme houden van routines. Zorg ervoor dat ze consistente begeleiding en interactie krijgen, zodat ze kunnen oefenen met dingen die ze tijdens de therapie leren en een routine kunnen aanleren. Praat met hun leraren en therapeuten, om ervoor te zorgen dat je kind een consistente set van technieken en interactiemethoden leert te gebruiken. Deze technieken kan je dan ook thuis oefenen en gebruiken. 

Neem je kind mee met dagelijkse activiteiten

Als het gedrag van je kind onvoorspelbaar is, kun je het gevoel hebben dat het makkelijker is om hem of haar niet aan bepaalde situaties bloot te stellen. Dit is geen goede gedachten. Neem je kind vooral wel mee met alledaagse activiteiten, zoals het doen van boodschappen en het opsturen van een pakketje. Op deze manier leren ze de wereld om hun heen een beetje beter kennen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden