Goritchy

Wat doet een verloskundige?

Geplaatst op

De meeste zwangere vrouwen kiezen tijdens of zelfs al voor hun zwangerschap een verloskundige uit, maar wat doet een verloskundige precies voor je? En met hoeveel weken zwanger moet je een verloskundige inschakelen? Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak? Allemaal vragen waarmee we je in dit artikel gaan helpen. 

Wat is een verloskundige?

In het kort is een verloskundige iemand, die je begeleidt tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamtijd. De verloskundige houdt de gezondheid van de baby in de buik en jouw gezondheid in de gaten. Als je vragen hebt of als je even niet meer weet hoe en wat kun je de verloskundige bellen. 

Naar de verloskundige voordat je zwanger bent

Ook als je nog niet zwanger bent kun je terecht bij de verloskundige. De verloskundige geeft dan voorlichting en advies over het vergroten van de kans op een zwangerschap en de eventuele risico’s of problemen per situatie die daarbij zouden kunnen komen kijken. Let erop dat niet elke verloskundig praktijk zo een kinderwens spreekuur aanbiedt.

Wanneer schakel je de verloskundige in?

Je schakelt een verloskundige in als je weet dat je zwanger bent. Je kunt zelf op zoek gaan naar een verloskundige. Je hebt hiervoor geen verwijzing of afspraak bij de dokter of het ziekenhuis nodig. De huisarts kun je eventueel wel een verloskundige praktijk aanbevelen. Woon je in Amsterdam? Dan is Verloskundige Amsterdam: Pregnanta geboortezorg aan te raden. De eerste afspraak met de verloskundige vindt meestal plaats als je 8 – 10 weken zwanger bent. Uiteraard kun je ook voor die 8 – 10 weken contact opnemen met de verloskundige als er iets is of als je vragen hebt. 

De eerste afspraak: elkaar leren kennen

Tijdens de eerste afspraak is het vooral de zaak dat jij de verloskundige leert kennen en de verloskundig jou. Voor de verloskundige is het handig om meer informatie te hebben over je algehele gezondheid, medische geschiedenis en over het proces rondom zwanger worden. Wanneer ben je bijvoorbeeld gestopt met anticonceptie, wanneer kwam je erachter dat je zwanger was etc.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden