Goritchy

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Geplaatst op

Een wortelkanaal is een behandeling die wordt gebruikt om een tand te repareren en te redden die slecht is vergaan of geïnfecteerd raakt. Tijdens een wortelkanaalbehandeling worden de zenuw en het vruchtvlees verwijderd en wordt de binnenkant van de tand gereinigd en verzegeld. Zonder behandeling raakt het weefsel rondom de tand geïnfecteerd en kunnen zich abcessen vormen.

Let op: heb je een wortelkanaalbehandeling nodig? Als je dit niet zeker weet, neem dan eerst contact op met een tandarts. Wij adviseren je om een afspraak te maken bij de specialisten van Opera Tandarts.

Wat is een wortelkanaal precies?

 “Wortelkanaal” is de term die wordt gebruikt om de natuurlijke holte in het midden van de tand te beschrijven. De pulpa of pulpkamer is het zachte gedeelte binnen het wortelkanaal. De zenuw van de tand ligt in het wortelkanaal. De zenuw van een tand is niet van vitaal belang voor de gezondheid en het functioneren van een tand nadat de tand door het tandvlees is gekomen. Zijn enige functie is zintuiglijk – het gevoel van warmte of kou geven. De aanwezigheid of afwezigheid van een zenuw heeft geen invloed op het dagelijks functioneren van de tand. 

Waarom moet de tandpulp worden verwijderd?

Wanneer het zenuwweefsel of de pulpa van een tand beschadigd is, breekt deze af en beginnen bacteriën zich te vermenigvuldigen in de pulpkamer. De bacteriën en andere rotte brokstukken kunnen een infectie of een geabstraheerde tand veroorzaken. Een abces is een met pus gevulde zak die zich aan het einde van de wortels van de tand vormt. Een abces ontstaat wanneer de infectie zich helemaal langs de uiteinden van de tandwortels verspreidt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden