Goritchy

Wat je moet weten over facings

Geplaatst op

Voordat je een facing laat plaatsen, bijvoorbeeld bij een tandarts in Amsterdam, is het goed om er zo veel mogelijk over te weten. Daarom zullen we in deze blog alles vertellen wat je moet weten over facings.

Wat zijn facings?

Kort gezegd zijn facings schildjes van composiet of porselein. Deze facings kunnen op je tanden geplakt worden, zodat de vorm of kleur van de tand aangepast kan worden. Zoals je ziet zijn er twee soorten facings: van composiet en porselein.

Wanneer zijn facings handig?

Wil je gebroken tanden herstellen, spleetjes tussen tanden opvullen, hoekjes van je tand repareren of scheve tanden maskeren? Dan kunnen facings van pas komen. Het beste kun je dit voorstellen aan je tandarts en samen beoordelen of dit de beste optie is.

Hoe wordt een facing geplaatst?

Hieronder leggen we de stappen uit van het plaatsen van facings. Hierbij maken we onderscheid tussen composiet en porselein.

Composiet facing

  • Kies de kleur.
  • De specialist ruwt uw tand op.
  • De facing wordt vastgeplakt.
  • De tand wordt in vorm gebracht.

Porseleinen facing

  • Er wordt een behandelplan gemaakt.
  • De tand wordt geprepareerd.
  • De facing wordt gemaakt.
  • De facing wordt geplaatst.

Wat zijn de voor- en nadelen van facings?

Ook hier maken we een onderscheid tussen composiet en porselein. Het zijn namelijk twee soorten facings waardoor beide zo hun voor- en nadelen hebben.

Composiet facing

Voordelen: het is relatief goedkoop en is binnen een dag geplaatst. Eventuele reparaties zijn gemakkelijk uit te voeren.
Nadelen: Verkleuren sneller dan porseleinen facings en gaan minder lang mee.

Porselein facing

Voordelen: een porseleinen facing heeft een natuurlijke uitstraling en gaat langer mee dan een facing van composiet. Is ook minder gevoelig voor verkleuring.
Nadelen: is duurder dan een composieten facing.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden