Goritchy

Wat kun je doen tegen duimpijn door artritis?

Geplaatst op

Mensen die ouder zijn dan 40 jaar lopen een verhoogd risico op duimartritis, waarbij vrouwen vijf tot tien keer zo vaak getroffen worden als mannen. Deze klacht komt vaak voor en er zijn hulpmiddelen die de pijn kunnen verminderen, zonder hiervoor naar de chirurg te moeten. Lees snel verder wat jij kunt doen aan pijn in de duim door artritis.

Wat is artritis?

Artritis is een aandoening die ontsteking en kraakbeenverlies in het gewricht veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten artritis, de meest voorkomende type artritis, osteoarthritis, komt vaak voor in het gewricht bij de duim, waar de duim bij de pols aansluit. Dit gewricht, dat het carpometacarpale (CMC) gewricht of het basisgewricht wordt genoemd, is belangrijk wanneer men kracht probeert te zetten. Bijvoorbeeld bij vastpakken of vastknijpen.

Hoe sneller de behandeling van je duim, hoe beter

Hoe eerder je begint met de behandeling van hand of duim artritis, hoe beter, omdat je de progressie van de ziekte minimaliseert en de mobiliteit van je hand zo kunt behouden.

IJzen van het pijnpunt

Een simpele manier om de pijn te controleren is het gebruik van een icepack. Deze kunt je overal kopen en je kunt je duim zo eenvoudig thuis behandelen. Het is een natuurlijke behandeling voor artritis in de handen en het vermindert de pijnlijke ontsteking die de stijfheid van artritis veroorzaakt.

Draag een duimbrace

Het dragen van duim- of vingerbraces voor artritis kan ook helpen. Het dragen van een duim artritisbrace kan de spanning op jouw gewricht verminderen. De brace zorgt er ook voor dat het gewricht extra rust krijgt. Hierdoor krijgt je lichaam meer tijd en energie om de pijn daadwerkelijk te verminderen. Een duimbrace kopen kan online, maar ook via jouw fysiotherapeut of bij een speciaalzaak. Houd er wel rekening mee dat je een duimbrace niet 24/7 draagt. Je spieren in de pols, hand en arm verliezen dan kracht en flexibiliteit. Ook moet je kiezen voor duimbraces voor artritis die goed aansluiten om functioneel gebruik van de hand tijdens het gebruik mogelijk te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden