Goritchy

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van yoga?

Geplaatst op

Yoga wordt steeds populairder als vorm van lichaamsbeweging, maar het is meer dan fitness en meditatie. Yoga is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in India en heeft zich gestaag verspreid over de hele wereld. Het systeem omvat fysieke oefening, meditatie en ademhalingsoefeningen, maar daarnaast ook ethische richtlijnen en voedingsregels. Er zijn talloze manieren waarop yoga je geest, lichaam, en ziel goed doet.

Wanneer je regelmatig yoga beoefent kun je beter ademen, symptomen van depressie en angst kunnen verminderen, de bloeddruk kan verlagen, je zit beter in je vel en je fysieke en mentale conditie wordt beter.

Wat heb je nodig voor een yogales?

Als je een les wilt volgen in een yogastudio zal je waarschijnlijk alleen goed zittende kleding en een handdoek mee hoeven nemen en verzorgt de docent alle andere zaken. Als je een thuis yoga wilt gaan doen zijn een yoga mat en een meditatiekussen een goed begin. Yoga voer je het best uit op blote voeten, de antislip kwaliteiten van een yoga mat zijn dan ook onmisbaar.

Yogamatten

Je verwacht het misschien niet, maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten yogamatten: er zijn veel opties mogelijk wat betreft materiaal, lengte, breedte en dikte van de mat. Voor elk type yoga moet je kijken naar de specifieke eigenschappen van de mat. Zo is er extra grip voor actieve yoga tot een zachte, comfortabele mat om op te mediteren en rustige oefeningen op te doen.

Standaard matten die je in de sportschool of yogastudio vindt, hebben een dikte van 4 of 5 mm. Toch kan een dikkere mat fijn zijn voor het beoefenen van rustige yogastijlen. Zachte, dikke yogamatten bieden bijvoorbeeld extra ondersteuning bij Yin yoga, waar je langere tijd dezelfde houding aanhoudt.

Een intensieve Vinyasa flow vraagt om een ondergrond met extra grip. Voor dynamische vormen van yoga is een dunner matje veel fijner, want een zachte mat zorgt voor instabiliteit bij evenwichtsoefeningen. Bij deze actievere vormen van yoga is het belangrijk dat de mat grip biedt en niet wegglijdt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden