Goritchy

Wat zijn tandheelkundige implantaten?

Geplaatst op

Een tandheelkundige implantatie is een procedure die tandwortels vervangt door metalen, schroefvormige palen en beschadigde of ontbrekende tanden die worden vervangen door kunsttanden, die eruitzien en functioneren als echte tanden. Tandheelkundige implantatie kan een welkom alternatief bieden voor een kunstgebit of een brug die niet goed past en kan een optie bieden wanneer een gebrek aan natuurlijke tandwortels het niet mogelijk maakt om een kunstgebit of een bruggegraveerde tandvervanging te maken.

Hoe de tandheelkundige implantatie wordt uitgevoerd hangt af van het type implantaat en de staat van het kaakbeen. Een tandheelkundige implantatie kan verschillende procedures vereisen. Het grote voordeel van implantaten is een stevige ondersteuning van je nieuwe tanden – een proces waarbij het bot strak om het implantaat heen moet genezen. Omdat deze botgenezing tijd nodig heeft, kan het proces vele maanden in beslag nemen.

Waarom kiezen voor implantaten?

Tandheelkundige implantaten worden chirurgisch in je kaakbeen geplaatst, waar ze dienen als de wortels van ontbrekende tanden. Omdat het titanium in de implantaten vast gaat zitten aan je kaakbot, zullen de implantaten niet wegglijden of botbeschadiging veroorzaken zoals bij vaste bruggen of prothesen. En de materialen kunnen niet vergaan zoals je eigen tanden die regelmatig brugwerk kunnen ondersteunen.

De voorbereiding

Bij de planning van tandheelkundige implantaten kunnen verschillende specialisten betrokken zijn, waaronder een arts die gespecialiseerd is in aandoeningen van de mond, kaak en gezicht (kaak- en kaakchirurg), een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van structuren die het gebit ondersteunen, zoals tandvlees en botten (parodontoloog) en een tandarts die kunsttanden ontwerpt en aanbrengt (tandprotheticus)

Omdat tandheelkundige implantaten een of meer chirurgische ingrepen vereisen, moet je een grondige evaluatie hebben om je voor te bereiden op het proces, waaronder een:

  • Uitgebreid tandheelkundig onderzoek. je kunt röntgenfoto’s en 3D-beelden laten maken en modellen laten maken van je tanden en kaak.
  • Overzicht van je medische voorgeschiedenis. Vertel je arts over alle medische aandoeningen en alle medicijnen die je neemt, inclusief medicijnen en supplementen op recept en vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen. Als je bepaalde hartaandoeningen of orthopedische implantaten hebt, kan je arts je voor de operatie antibiotica voorschrijven om infectie te voorkomen.
  • Dit plan is afgestemd op je situatie en houdt rekening met factoren zoals het aantal tanden dat je moet vervangen worden en de conditie van je kaak en de resterende tanden.

Om de pijn onder controle te houden, kunt je tijdens de operatie onder meer kiezen voor plaatselijke verdoving, verdoving of algemene anesthesie. Bespreek met je tandarts of mondhygiënist welke optie het beste voor je is. je tandarts of mondhygiënist zal je voor de operatie instrueren over eten en drinken, afhankelijk van het soort verdoving dat je heeft. Als je een verdoving of algemene verdoving heeft, bent je van plan om iemand te vragen je na de operatie mee naar huis te nemen en verwacht je de rest van de dag uit te rusten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden