Goritchy

Snel weer een frisse look: het wonder van injectables

Geplaatst op

Veel mensen zijn al bekend met Botox, omdat het ‘middel’ veel in het nieuws geweest is. Minder bekend zijn de fillers, waarmee bijzondere resultaten behaald kunnen worden, zeker wanneer je de twee behandelingen combineert. In de deze blog nemen we de voordelen met je door. Laat je altijd goed informeren door een expert op dit gebied, zoals fillers Amsterdam. Kijk lees snel verder over wat injectables zijn en hun werking.

Botox

De populariteit van Botox is sinds de jaren negentig aanzienlijk toegenomen. We hebben het hier over een merk, want de werkzame stof in Botox is Botulinetoxine. Dit is een neurotoxisch gif en wordt door de Clostridium botulinum (een bacterie) gemaakt. In feite is het een eiwit dat op zenuwcellen werkt. Bij toeval werd in 1987 ontdekt dat het eiwit een bijdrage levert aan het verzachten en verder tegen gaan van rimpels. Het middel wordt door een plaatselijke injectie in de spier ingebracht, waarna de specifieke gelaatsspier, waarin de Botox gespoten is, gedeeltelijk verlamt raakt. Op deze manier zul je wat minder mimiek hebben in je gezicht, maar je rimpels verzachten aanzienlijk.

Veilig een behandeling krijgen

We raden je altijd aan een behandeling met Botox te laten doen in de gecontroleerde omgeving van een kliniek. Er bestaat ook het verschijnsel de Botoxparty, waarbij mensen samenkomen om een behandeling te krijgen. Dit raden we je af, omdat het gebruik van Botox thuishoort in een medische omgeving waar bij eventuele complicaties (komen zelden voor) behandeld kunnen worden.

Fillers

Met een filler hebben we ook te maken met een injectable. Er wordt een vloeistof onder de huid geïnjecteerd. Deze stof trekt vocht aan en op deze manier worden ouderdomskenmerken aangepakt. Denk daarbij aan rimpels, kuiltjes of plekken in de huid waar volumeverlies plaats gevonden heeft. We hebben het hier over een vloeistof, hyaluronzuur, wat een stof is die van nature in ons lichaam aanwezig is. Er waren twee soorten fillers:

  • Permanente
  • Niet permanente

Het is belangrijk om te weten dat permanente fillers al ruim 10 jaar niet meer gebruikt worden in ons land. Er kwamen te veel complicaties bij kijken, zoals terugkerende ontstekingen. Zo zie je dat er veel aandacht is voor veilige behandelingen binnen de cosmetica sector.  Er is zelfs recent een verbod op dit soort fillers gekomen. Niet permanente fillers (nu dus gewoon filles te noemen omdat de anderen niet meer gebruikt worden) zijn na een tijdje minder effectief. Een behandeling moet na een aantal maanden herhaald worden.

Tips voor het kiezen van een arts

Een aantal tips van experts gaan je helpen de juiste behandeling te kiezen:

  • Kies voor een erkende arts
  • Laat hem of haar jou behandelen, en geen co-arts
  • Ga voor injectables die hun waarde hebben bewezen, wees geen proefkonijn voor nieuwe soorten
  • Een goed gesprek met de arts over je verwachtingen en de mogelijkheden voorkomt teleurstelling over de resultaten van de behandeling

Ontdek meer!

Op onze site leer je meer over borstimplantaten en hoe fruit en groente je huid kunnen verbeteren. Ontdek meer via onze informatieve blogs!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van cosmetische behandelingen! Van facelifting tot botox en fillers, deze procedures bieden verbetering van uiterlijk en zelfvertrouwen. Leer over de nieuwste trends en technieken voor een frissere uitstraling en een jeugdiger voorkomen. Maak kennis met de mogelijkheden en vind de perfecte behandeling voor jouw wensen.

Contactgegevens

Via info @ goritchy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden